+36704250189        |        info@lekorna.hu

Ostyába töltött muffinok

Hozzávalók:

Lekorna Ostya Kosárka – 1 csomag

Tojás – 2 darab

Tejföl – 200g

Liszt – 300 g

Cukor – 150 g

Sütőpor – 3 g

Bogyós gyümölcs (áfonya/ribizli/málna) – 150 g

Vaj – 100 g

 

 

Elkészítés:

Keverd össze a tojást, cukrot, tejfölt, majd add hozzá az olvadt (de nem meleg) vajat. Ezután add hozzá a lisztet és a lisztbe kevert sütőport és keverd csomómentesre. A gyümölcsöket mosd át, majd add a tésztához. Töltsd meg az ostya kosárkákat a tésztával, majd süsd 20-25 percig, előmelegített sütőben, 180 ° C-on.

A krémhez: a tojásfehérjéket verd kemény habbá egy kis cukorral. Ezután óvatosan add hozzá a vajat apránként és keverd simára. A vajnak puhának és krémesnek kell lenni, hogy csomómentesre tudd keverni. A muffin dekorálása előtt kend a krémet a hűtőbe 30 percre. Egy kevés áfonya pürével vagy kakaóval színezheted a krémet. Cukrászati habzsákkal díszítsd a sütiket. Jó étvágyat!

 

 

 

 

KAPCSOLAT

 

+36704250189

info@lekorna.hu