+36704250189        |        info@lekorna.hu

Lekorna Omlós Kosárka Almával

Lekorna Omlós Kosárka Almával

 

Hozzávalók:

Lekorna Omlos Kosárka  1 csomag

Alma     2 darab

Cukor     60 g

Brandy     1 teás kanál

Citrom     ¼

Menta

Fahéj

 

Elkészítés:

Tisztítsd meg az almákat, vágd kockára és locsold meg a citromlével. Az almák felét keverd össze     30 g cukorral és főzd puhára, a végén adj hozzá brandyt és egy csipet fahéjat. Ezután pürésítsd és adj hozzá 30 g cukrot, egy evőkanál vizet és főzz cukor szirupot. Amikor a szirup színe sötétedik, add hozzá a maradék felszeletelt almát. Ezután még 3-4 percig főzd, ügyelve, hogy az alma ne főljön szét.

Végül töltsd a kosárkákba az almaszirupot, a tetején az alma darabkákkal, hintsd meg egy kis fahéjjal és dekoráld menta levéllel.

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAPCSOLAT

 

+36704250189

info@lekorna.hu