+36704250189        |        info@lekorna.hu

Ropogós tart gombás mousse-al

Hozzávalók:

Lekorna Ropogós Tálka  – 1 csomag

Gomba – 300 g

Vöröshagyma - fél fej

Fehér bor - 1/2 dl

Vaj– 50 g

Tejszín – 50 g - 100 g

Fokhagyma – 1 gerezd

Só, bors, petrezselyem/kakukkfű – ízlés szerint

 

 

 

 

Elkészítés:

Válassz friss és világos kalapos gombákat, hogy a mousse színe szép világos legyen. Tisztítsd meg és vágd fel 2-3 darab kivételével, hiszen azok a díszítéshez kellenek majd.  Először pirítsd le az apróra vágott vöröshagymát. Majd a jól felforrósított serpenyőben gyorsan pirítsd le a gombákat, hogy a színük ne változzon, ne sötétedjen meg a folyadékvesztéstől. Amikor már majdnem kész adj hozzá összetört fokhagymát, keverd meg és vedd le a tűzhelyről. A gombát a vajjal és tejszínnel turmixold le és ízesítsd felaprított petrezselyemmel. Ha nem találod elég sűrűnek, kevés felvert tejszínnel sűrítheted tovább, de akár használhatsz 1 lap előre beáztatott zselatint is. Tedd cukrászati habzsákban a hűtőbe. Amíg a krém hűl, vágd fel a gombákat és pirítsd meg mindkét oldalát serpenyőben, nagyon kevés növényi olajon.

Végül a kihűlt krémet nyomd a habzsákból a Lekorna tálkákba, és díszítsd a gomba szeletekkel, esetleg zöldfűszerrel, piros paprikával.  Izletes kiegészítője lehet egy kis lilahagyma chutney is. Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

KAPCSOLAT

 

+36704250189

info@lekorna.hu